Pajdeg: 3 dl vetemjöl
100 g smör el marg
50 g riven parmesan
2 msk kallt vatten
Fyllning: 400 g köttfärs
15 cm purjolök
1 vitlöksklyfta
Stuvning: 2 msk smör eller margarin
1 tsk chilipeppar
1 tsk curry
1 tsk garam masala
2 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
2½ dl crème fraiche
1. Hacka samman mjöl, smör och parmesanost till pajdegen. Tillsätt vatten. Låt vila kallt helst en timma. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Tryck ut degen i en pajform, 25 cm i diameter. Grädda pajskalet i 15 min.
3. Skölj och hacka purjolöken fint. Fräs lätt i en stekpanna.
4. Stek upp köttfärsen.
5. Gör stuvningen. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kryddorna som får fräsa med en stund.
Häll i tomatpuré, soja och crème fraiche. Blanda väl.
6. Fyll pajskalet med köttfärsen och purjolök. Pressa vitlöken över. Häll över stuvningen och
Sätt in pajen i 225 graders ugnsvärme ca 10 min eller tills allt är genomvarmt.
Till detta rekommenderas en härlig vårsallad och rött vin (alternativt Coca Cola). Smaklig spis vänner!
/Mastern
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar