tisdag 22 december 2009

vi tog dagen med storm!

Puh, äntligen har vi nått vår destination och klarat oss undan snökaoset. Tidigt i ottan avvek Eva och jag från vårt hjärtliga kollektiv för att ta upp kampen mot den kommande stormen. Vi tog farväl av Moa igår kväll och det hela slutade med ett rikligt kramkalas. Det var härligt! Eskil (min volvo 740) stod redo på utsidan och var både spänd och förväntansfull över färden (den sista?). Först av allt skulle vi hämta upp vår medresenär Martin i Malmö. Eva ringde honom vid åtta-tiden för att förvarna att vi var på väg. Självklart sov denna gosse och var mycket förvirrad då vi från början kommit överens om avfärdstiden 12.00. Vi fick då ta till orda och underrättade om den allvarliga stormen som närmade sig med stormsteg. Detta storslagna hade vi faktiskt läst på Aftonbladet. 


Såhär kunde det te sig om det ville sig så illa. 

Som den vane och orädde trafikanten Martin är blev vi minst sagt hånade när vi tillslut hittade hans och Elins (flickvännen) hem i storstaden. Vi fick höra diverse elakheter om vi hade fixat med varma kläder, proviant, ishackor osv så att vi skulle vara väl förberedda på den värsta stormen i Sveriges historia. Eva och jag stod på oss och redogjorde för dessa tu att man alltid ska vara på den säkra sidan och att det är dumt att chansa ute i den farliga trafiken. Det gäller att visa hänsyn, ansvar och respekt ute på vägarna. Dessa honnörsord följde Eva och jag exemplariskt. Vi var nog de bästa trafikanterna hela vägen från Lund till Trollhättan, även fast det minst sagt var en nervig resa. Stormen låg hela tiden hack i häl. Både jag och Eva kände av lugnet före stormen större delen av den långa färden. Mot alla odds lyckades vi dock undkomma den våldsamma stormen och kom hem oskadda till Solgatan (Kockums palats).

/Mastern

1 kommentar:

  1. Skönt och såklart kul med uppdatering..ta till exempel: lugnet före stormen. Hahahaha! Klockers Mastern! På Grönegatan ekar det och känns konstigt att sitta själv vid bordet och äta bönor.. (men slipper slåss om sudokun iaf). Ha en njutbar kväll och hoppas ni alla blir bönhörda! Det gäller att tänka på den smäckra formen vi alla besitter! Puss från Moa

    SvaraRadera