måndag 28 december 2009

utebliven tidning


Årets dagstidning?

Ett ständigt återkommande problem som drabbar oss i The Mansion är att vår dagstidning, Sydsvenskan, uteblir. Detta sker på oregelbuden basis. Det finns inte någon som helst logik bakom detta mysterium. Varje gång det händer går vi i taket. Att inte kunna få ta del av de senaste nyheterna vid frukostbordet är en enorm sorg. Det känns så tomt. Vad ska man då språka om vid eventuella möten med de andra kollektivarna i exempelvis köket? Eftersom de allra flesta samtalsämnena tagits upp baserar vi våra samtal i stort sett på dagens tidning. Förstår ni hur jobbigt detta är för oss? Oftast är det Mastern som stiger upp tidigast av alla då hon vill ha en lugn och fridfull stund på morgonen utan att bli störd av de andra. I tro om att allt skall vara precis som vanligt går man muntert ner till brevlådan. Man lyfter locket med ett förväntansfullt leende på läpparna. Tänk er då in i följande situation: lådan är tom, helt tom, utan någon som helst tillstymmelse av en tidning. Det som först sköljer över en är en enorm besvikelse. Därefter kommer känslor av aggressivitet och frustration fram. Nu har man två alternativ beroende på tiden: om klockan visar innan 9.00 kan man få en ny tidning hemkörd om man ringer tidningsbudet. Men då kommer den inte anlända förrän posten kommer på eftermiddagen. Alternativ två är att maila eller ringa till dem med en bestämd ton och kräva kompensation för denna uteblivna tidning. Vi brukar föredra det senare alternativet då vi anser att den bästa tiden för tidningsläsning är just på morgonen.

Som sagt har detta hänt ett otal gånger och vid det här laget vet tidningsbudet vilka vi är. De förnekar fullständigt att det är deras fel. Att det är de som har missat vår brevlåda alla dessa gånger. De menar att det måste vara någon granne eller någon annan klåfingrig människa som öppnar vår brevlåda och tar vår Sydsvenskan. Vi har väldigt svårt att tro detta då vi i The Mansion tror gott om människan. Under många timmar har vi diskuterat denna problematik. Vi kom fram till att det enda var att montera upp en dold övervakningskamera ovanför brevlådan. Sagt och gjort.

Vi har hitills inte stött på några konstigheter utan allt verkar vara i sin ordning. Det bästa är att det är ett relativt fräscht tidningsbud som levererar vår tidning. Nu har vi på köpet fått en fin kvällstradition som består av att vi kollar igenom övervakningsbandet vilket vi finner mycket intressant och underhållande.

/Mastern

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar