måndag 1 februari 2010

besök av yrkesmän!

Helgen har varit mycket lyckosam för oss i The Mansion. I lördags väntade en överraskning. När vi vaknade låg ett brev till oss på köksbordet där det stod:

"Förbered er för fest ikväll. Ikläd era finaste festblåsor och tagga till litet extra så kommer ni uppleva en kväll ni sent kommer glömma!"

Vi blev mycket uppspelta och undrade vad som skulle hända till kvällningen. Timmarna gick och det blev så småningom mörkt och vi var redo att möta det fantastiska som väntade oss. För att lugna ner oss och tänka på annat för en stund hade vi en schack- och backgammonturnering i kollektivet. 

Madde och Moa kör ett parti backgammon.

Mastern är precis på väg att göra sitt Master-drag för att sekunden senare utklassa Moa totalt. Ni som undrar över schackbrädet så kan jag informera er om att detta köptes på en marknad i Gambia.

Vid åttatiden knackade det på dörren och in steg fem stycken män. De hade åkt hela vägen från Helsingborg för att underhålla oss denna lördagskväll. Snacka om överraskning! Vi blev helt paffa och överförtjusta då vi fick höra att tre av dem var matroser och två elektriker. Det är inte varje dag vi får besök av sådana här fantastiska yrkesmän. Festen tog snabbt fart och vi hade en härlig kväll ihop vilket fotona nedan bekräftar.

Se bara på dessa puddingar som besökte oss!

Madde lyckades charma en av männen.

Samtliga lyssnar uppmärksamt när Mastern delar med sig av sina anekdoter. Notera lyssnarnas blickar fulla av beundran.

Tillslut vågade sig Eva ut från sin garderob. Stackarn var så nervig att hon först inte klarade av mötet med dessa främlingar.

Efter ett tag insåg vi att vi träffat Mårten (till vänster) förut. Han var också stationerad i St Anton säsongen 05/06. Vi log gott åt detta sammanträffande!

Se så lycklig och fridfull elektrikern känner sig hos oss.

Mansgänget trivdes såpass bra i vårt sällskap att de bestämde sig för att sova hos oss. Här ser ni dem utslagna efter att ha serverat kollektivet frukost och städat undan från festen kvällen innan. 

/Mastern

2 kommentarer:

  1. gillar att jag matchar mitt röda hue med röda byxor och halvt röd tröja!

    SvaraRadera
  2. det gillar vi också mårten! hehe. du får höra av dig om det blir nåt kalas för dig, gubben! ;)

    SvaraRadera